Välkomna till Svensk barnsmärtförening

Svenskt barnsmärtsymposium i Umeå 2018

northen_lights.jpg

12-13 april är ni välkomna till Umeå för ett spännande program och årsmöte i föreningen.

Ordförande har ordet - nov 2017

Stefan-Nilsson-breddare.jpg Svensk barnsmärtförening kommer även i fortsättningen att stödja utvecklingen av ny kunskap om barn och smärta. Detta kommer bland annat att ske vid Svenskt barnsmärtsymposium i Umeå den 12-13 april, 2018. Läs Stefan Nilssons hälsning till alla som som vill arbeta för ett bättre smärtomhändertagande.

Viktigt om Swedish Pain Society

swedishpain2-300x69.png Svensk barnsmärtförening är associerad förening i Swedish Pain Society. Nytt från i år är att du som är medlem i barnsmärtföreningen kan teckna medlemsskap i SPS för endast 20:-. För det får du

Aktuell bok om barn och smärta

Bok.png Fler av föreningens medlemmar är förattare i denna bok som kan beställas hos Studentlitteratur.

Svensk barnsmärtförening

Svensk barnsmärtförening bildades 1997. Vi är en multidisciplinär förening för dig som är intresserad av diagnostik, behandling och omvårdnad vid smärta hos barn och ungdom.

Föreningens mål

- Främja spridning av kunskap om diagnostik och behandling av smärta hos barn inom sjukvården, på olika utbildningar, samt i samhället.

- Verka för ökad och förbättrad utbildning i dessa frågor för läkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster etc.

- Främja forskning och utveckling inom området barn och smärta.

- Arrangera möten och kongresser för att föra ut nya forskningsrön och behandlingstekniker.

- Vara ett forum för utbyte av kunskap och erfarenheter för dem som arbetar inom området.

- Verka för ett samarbete med övriga smärtorganisationer nationellt och internationellt.

- Utgöra en rådgivande förening på basen av samlad erfarenhet och aktuell forskning där koncensus eftersträvas

Följ oss på Instagram

Insta.jpg Nu finns Svensk barnsmärtförening på Instagram under #barnsmärta. Följ oss där!

Sök stipendium 2018

Nu kan du söka stipendium från Svensk barnsmärtförening.

Föreläsningar från utbildningsdagen

Nu finns fler av föreläsningarna från utbildningsdagen Nya utmaningar som åhörarkopior.

Smärtskattningsinstrument

Vi kommer att erbjuda nedladdning av validerade svenska versioner av smärtskattningsinstrument på sidan Information. Först ut är ALPS-Neo, COMFORT-B, FLACC och FPS-R.

IASP2017GlobalYear.jpg

Bilder från NPPS

Nu kan du se Mathias Walins fina bilder från Nordic Pediatric Pain Symposium om du klickar här.

Film om hur föräldrar kan minska nyföddas smärta

ThePower.png

Forskargruppen PEARL har satt undertexter på svenska, norska, finska, danska, isländska och polska till filmen "The Power of a Parent's Touch. Den är dessutom textad på många andra språk. Klicka på det lilla kugghjulet i nederkanten och välj textspråk. Du hittar filmen här.

Barnveckan 2018

Svensk barnsmärtförening medverkar med programinslag vid Barnveckan 2018 i Västerås 23-26 april.

Film om kronisk smärta

Film.png

Att förstå smärtan - och vad man ska göra på 10 minuter är en animerad film från Deutsches Kinderschmerzzentrum. Kolla på vår länksida

Swisha din medlemsavgift

swish_logo_primary_RGB_-2-.png

Svensk barnsmärtförening har Swish. Du kan betala din medlemsavgift, 150 kronor, till 123 311 2059. Skriv ditt namn, bostadsort och "medlem 2017".

Nu finns vi på Facebook

likefb.jpg Välkommen till Svensk barnsmärtförenings Facebook-sida.

Föredrag från grundkursen

Några föredrag från grundkurs om barn och smärta finns här.

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in